Varovanje otrok v prometu

15.12.2010 smo zaključili prvo akcijo VARUJMO TISTE, KI JIH IMAMO RADI.

Zahvalili bi se radi organizatorju akcije, podjetju SAVA TIRES d.o.o. iz Kranja, ter vsem našim zvestim kupcem, ki so z nakupom štirih zimskih pnevmatik znamke GOODYEAR omogočili enemu otroku večjo varnost v prometu. V našem podjetju smo se odločili, da vse otroke, ki obiskujejo vrtec Osnovne Šole Žirovnica oblečemo v odsevne brezrokavnike GOODYEAR. Prav tako pa nismo pozabili na vzgojiteljice in tudi njih opremili z odsevnimi brezrokavniki. Otroci so zapeli nekaj pesmic, enoglasno ponovili nekaj sloganov o varnosti v prometu ter se posladkali z bonboni.

Resnično upamo, da smo s tem vsaj malo pripomogli k večji varnosti otrok v prometu.

Trening varne vožnje

V soboto 21. maja so v občini Žirovnica pripravili trening varne vožnje za motorna vozila. Na svoj račun so prišli tudi najmlajši udeleženci prometa, za katere so postavili otroški poligon. Na poligonu so se najmlajši z vožnjo med prometnimi znaki z motornimi avtomobilčki spoznavali s prometnimi predpisi. Mi smo na prizorišču na stojnici predstavljali pomen dobrih pnevmatik za varnejšo vožnjo.

Varujmo tiste, ki jih mamo radi

06.06.2011 smo v Vulco servisu Vulkanizerstvo Žemlja v Zabreznici v sodelovanju s podjetjem GOODYEAR iz Kranja izvedli drugo akcijo VARUJMO TISTE KI JIH IMAMO RADI, gostili smo otroke iz vrtcev Radovljica, Lesce ter Begunje.

Ob tej priložnosti smo jih obdarili s preko 400 odsevnimi jopiči Goodyear. Obiskal jih je rally voznik Andrej Jereb, prav tako pa smo jim organizirali delavnice risanja, naučili so se zakrpati zračnico, na poligonu med prometnimi znaki, prehodi za pešce ter semaforju so v avtomobilčkih spoznavali promet kot ga doživljajo pravi vozniki, ter kot pešci vadili pravilnega vedenja v prometu. Policist jim je predstavil svoje vozilo, opremo ter delo. Seveda smo jih tudi pogostili, za popotnico pa so dobili 600 škatel piškotov, katere je doniralo podjetje DSV transport iz Struževega. Ko je bil njihov obisk zaključen, pa je prikorakalo še 60 otrok iz vrtca Žirovnica, seveda oblečenih v odsevne jopiče GOODYEAR, katere smo jim donirali konec lanskega leta. Tudi oni so risali, krpali zraćnice, preizkusili poligon in se posladkali, prav tako pa so dobili tudi preko 200 škatel piškotov za popotnico. Vsi skupaj smo preživeli nepozaben dan.

V Vulco servisu VULKANIZERSTVO ŽEMLJA upamo, da smo s tem dejanjem vsaj malo pripomogli k varnosti otrok v prometu.